Мета викладання дисципліни: дати студентам учіння про контроль та управління транспортуванням, складуванням та іншими операціями, які здійснюються в процесі доведення сировини до споживача.

 Завдання викладання дисципліни: формування уявлень та достатньої компетенції про транспортну логістику, управління та оптимізацію матеріальних потоків, потоків послуг та інформаційних і фінансових потоків.

 Перелік знань, вмінь, навичок після викладання дисципліни:

 Знання – формування у студентів теоретичних знань, на основі яких вони зможуть у подальшому одержати поглиблену підготовку з усіх напрямків практичної логістичної діяльності.

 Уміння – обробка статистичних даних законами розподілу, управління сукупним запасом, визначення структури обсягу перевезень на відстані, сукупного запасу та загальних витрат.

 Суть дисципліни: під час навчання дисципліни вивчаються такі питання: методологічні принципи логістики, концепція логістики, організація взаємодії логістичних посередників, об’єкти логістичного керування, понятійний апарат логістики, прогнозування, оптимальний розмір замовлення, класифікація запасів.