Цей курс розроблено з метою розвитку культурної обізнанності про культуру своєї країни, інших єропейських країн та англомовних країн світу. Курс уявляє собою командну проектну роботу, яка виконується англійською мовою в міні-командах, які досліджують культуру певної країни за власним вибором, узгодженим з викладачем англійської мови і представником випускової кафедри, а представлені проекти складають одну загальну вікі з особливостей культур різних країн, які аналізуються, порівнюються і  обговорюються усією групою учасників цього курсу.

Мета курсу - сприяти розвитку культурної обізнанності та розумінню ролі культури, включаючи корпоративну культуру організацй, для взаєморозуміння та успішного ведення бізнесу та/або навчання за кордоном.

Цільова аудиторія - в першу чергу, курс розроблено для студентів спеціальностей 291 Міжнародні відносини, суспільна комунікація та регіональні студії, 292 Міжнародні відносини, для яких він - обов'язковий модуль нормативної програми "Англійська мова професійного спрямування". Він також може бути корисним потенційним учасникам програм академічного обміну.

Протягом курсу англомовні і мовленнєві комунікативні компетентності й уміння, а також навички фахівців 21 сторіччя  розвиваються в інтегрований спосіб.

 По закінченні  цього курсу/ модулю студенти зможуть:

 

  • розуміти, як ключові цінності, переконання та поведінка в академічному і професійному середовищі України відрізняються при порівнянні однієї культури з іншими (міжнародні, національні, інституційні особливості);

     

  • застосовувати міжкультурне розуміння у процесі безпосереднього усного і писемного спілкування в академічному середовищі;

  • належним чином поводити себе й реагувати у типових світських, академічних і професійних ситуаціях повсякденного життя, а також знати правила взаємодії між людьми у таких ситуаціях (розпізнавання відповідних жестів, спілкування очима, усвідомлення значення фізичної дистанції та розуміння жестикуляції у кожній з таких ситуацій).