Інженерна геодезія призначена для розв’язування геодезичних задач, пов’язаних з побудовою опорної геодезичної основи для виконання знімальних і розмічувальних робіт; складання великомасштабних планів і профілів для проектування об’єктів; проведення геодезичних робіт у процесі вишукувань, проектуванні, будівництві експлуатації будівель і інженерних споруд; дослідження їх деформацій у процесі будівництва та експлуатації.

В інженерній геодезії використовуються методи вимірювань і математичної обробки результатів, а також прилади, які застосовуються в геодезії для створення геодезичної основи та побудови топографчних планів і карт. Однак для розв’язування особливих завдань в будівельно-монтажних роботах, для спостереження за деформаціями, вивірення будівельних конструкцій, інженерних споруд і установки технологічного обладнання застосовуються спеціальні високоточні методи.

Мета дисципліни: формування компетентності щодо вивчення загальних принципів, методів і технологій інженерно-геодезичних робіт для вишукувань, проектування, зведення та експлуатації споруд і технологічного устаткування.