Мета дисципліни – формування компетентностей щодо пізнання науково-методичних основ з фінансової математики; оволодіння здобувачами методами, інструментами та математичним апаратом для здійснення фінансових розрахунків  та кількісного аналізу ефективності фінансових операцій.

Фінансова математика є базовим компонентом технічного аналізу, який дозволяє виявляти і досліджувати взаємозв’язки між вартісними і часовими характеристиками фінансових операцій, на підставі чого вирішувати фінансові задачі різного типу, що стоять перед інвестором.

Предметом навчальної дисципліни «Фінансова математика» є система фінансово-економічних відносин, що виникають у суб'єктів господарювання в процесі їх інвестиційної діяльності, здійснення комерційних й кредитних операцій,  які є наслідком зміни вартості грошей у часі.

Завдання навчальної дисципліни полягає в оволодінні здобувачами методами й інструментами здійснення фінансових розрахунків, які ґрунтуються на використанні схем простих і складних відсотків, фінансової ренти та застосуванні визначених результатів для ухвалення обґрунтованих фінансових рішень.