Курс «Геопросторове моделювання в туризмі та рекреації» належить до переліку обов’язкових навчальних дисциплін, яка пропонується для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 242 Туризм.

ГІС технології стають все більше доступними і необхідними у всіх галузях, не виключенням є туристична і рекреаційна. Саме геопросторове моделювання, яке не можливе без використання сучасних засобів ГІС дозволяють популяризувати туристичні маршрути, формувати привабливість і клієнторієнтованість, залежно від потреб як розробників, так і цільової аудиторії.

Цей курс побудовано на засадах cтудентоцентрованого підходу (Student-Centered Approach), який розглядає здобувача вищої освіти як суб’єкта з власними унікальними інтересами, потребами і досвідом, спроможного бути самостійним і відповідальним учасником освітнього процесу.

Мета дисципліни формування у здобувачів вищої освіти системи теоретичних знань і практичних навичок у сфері використання геоінформаційних систем для управління туристичними дестинаціями на національному, регіональному та локальному рівнях.