Засвоєння знань щодо форм і методів торгівлі дорогоцінним камінням та колекційними зразками мінералів, гірських порід та фосилій дозволяють застосувати відповідні навички для презентації колекцій та окремих зразків у соціальних мережах, реальних музейних експозиціях, під час виставкових шоу та інших заходів. Курс передбачає набуття навичок аналізу діяльності компаній-лідерів з видобутку і обробки дорогоцінного каміння, аналізу нормативно-правової складової діяльності у цій сфері, засвоєння принципів формування музейних колекцій, виставкової діяльності, організації та здійснення турів з гемологічного туризму.

Мета – сформувати у студентів уявлення  про ключові аспекти розвитку сучасного ринку дорогоцінного каміння, міжнародні механізми управління ринком, основні методи продажу, принципи виставкової діяльності, іміджеву складову роботи компанії у цій сфері, подальшу гемологічну освіту тощо.

Завдання курсу:

-  Отримати змістовну теоретичну базу щодо форм і методів торгівлі дорогоцінним камінням та колекційними зразками мінералів, гірських порід та фосилій.

-  Опанувати базові навички з розроблення екскурсій у рамках музейних та виставкових експозицій.

-  Навчити здобувача здійснювати оформлення вітрин на прикладі реальних ювелірних виробів, колекційних зразків та окремих колекцій.

-  Опанувати засади розроблення та організації гемолого-туристичних маршрутів з видобутку колекційних мінералів та фосилій.

  Результати навчання:

·   Отримати уявлення про ключові аспекти розвитку сучасного ринку дорогоцінного каміння і колекційних мінералів, принципи виставкової діяльності,

·   Опанувати уміння представляти рідкісні колекційні зразки, а також декоративно-художні вироби із самоцвітів у музейних експозиціях та на виставкових заходах