Курс призначено для засвоєння знань щодо сучасних методів та інструментарію для визначення діагностичних властивостей коштовного каміння, основних підходів до виявлення їх природного чи штучного походження, аналізу ринку за різновидами кольорового коштовного каміння, розуміння успіху сучасних брендів на світовому ринку. Курс передбачає набуття навичок діагностики показників заломлення, питомої ваги, флюоресценції та інших вагомих характеристик дорогоцінного каміння, визначення їх торгових назв та мінералогічних груп.

Мета про основні принципи і методи визначення діагностичних властивостей дорогоцінних каменів, основні підходи до визначення їх природного або синтетичного походження.

Завдання курсу:

-          Отримати змістовну теоретичну базу щодо діагностичних властивостей дорогоцінного каміння відповідно до мінералогічних груп (кремнезем, корунд, гранат, берил, хризоберил, турмалін, циркон та інші).

-          Опанувати базові навички роботи з діагностичним обладнанням, а також навички з визначення оптичних властивостей, у тому числі анізотропії та оптичних феноменів (іризація, астеризм, плеохроїзм тощо), питомої ваги, зміни кольору при зміні освітлення, особливостей росту, реакції під фільтром Челсі.

-          Навчити здобувача визначати торгову назву досліджуваного каміння відповідно до вітчизняної та світової практики.

  Результати навчання:

·   Отримати уявлення про особливості природного дорогоцінного каміння і його синтетичних аналогів та імітацій,

·   Опанувати уміння діагностувати торгову назву дорогоцінного каміння за визначеними характеристиками, а також уміння відрізняти синтетичні аналоги та імітації за особливостями росту, будови тощо.